У Польщі 175 тис. злотих отримав бордель — на «підтримку робочих місць» [+ФОТО, ВІДЕО]

У Польщі 175 тис. злотих отримав бордель — на «підтримку робочих місць» [+ФОТО, ВІДЕО]

175 тисяч злотих державної субсидії було надано компанії з Лодзі, яка при подачі заявки стверджувала, що ізоляція заблокувала їх діяльність. Як з’ясувалося, компанія пропонувала сексуальні послуги в одному з нічних клубів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Поліцейські Лодзі кілька місяців спостерігали за роботою нічного клубу. Правоохоронці встановили, що під прикриттям короткострокової оренди кімнат, злочинна група займалася сутенерством та відмиванням грошей від цієї діяльності — за інформацією поліції.

16 осіб виконували різні функції, як то заохочення та набір жінок, їх нагляд, захист, доставку клієнтам або розміщення оголошень в Інтернеті. За даними слідчих, година перебування в готельному номері становила 300 злотих.

Під час акції, в якій взяли участь понад 100 офіцерів з різних підрозділів поліції, ескортне агентство було розбите. Заарештовано підозрюваних, а також документи, носії даних, гроші в різних валютах еквівалентні 80 тис. злотих.

Розслідування виявило, що було подано заявку на фінансову субсидію  в рамках урядової програми «Фінансовий щит Польського фонду розвитку для малих та середніх підприємств». Таким чином злочинці намагалися отримати ще понад 175 тис. злотих.

У прокуратурі затриманим було оголошено 31 обвинувачення — стосовно участі в організованій злочинній групі, отриманні вигоди від чужої проституції, відмиванні грошей та зберіганні наркотиків. Крім того, двоє людей почули звинувачення в економічному шахрайстві, тобто вимаганні субсидії.

Фото: робота поліції / CBŚP.