У Польщі 30% компаній відкрили українці. Це — рекорд

У Польщі 30% компаній відкрили українці. Це — рекорд

У Вроцлаві працюють 342 іноземні компанії. Лідер – Варшава: 1,5 тис. компаній з іноземним капіталом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У першій половині року у Польщі було зареєстровано 4,3 тис. іноземних компаній. Це на 20% більше від минулорічного показника за аналогічний період, — інформує «Puls Biznesu».

У кількох сферах, пов’язаних з підприємництвом, спостерігається таке вражаюче зростання, як у створенні компаній з іноземним капіталом у Польщі.

У 2019 році це буде не відрізнятися — про це вказують сенсаційні дані: за січень-червень 2019 року в реєстрі Національних судів (KRS) внесли 4,3 тис. нових компаній з іноземним капіталом (18% від усіх зареєстрованих), трохи менше, ніж за весь 2014 рік (4, 4 тис.). Порівняно з аналогічним періодом 2018 року зареєстровано аж 700 компаній, тобто майже 20 відсотків.

«Якщо поточна динаміка буде підтримуватися у другому півріччі і немає жодних ознак, що вона була б іншою, то в 2019 році буде зареєстровано близько 8,7 тисяч. іноземні компанії. Це буде ще один рекорд», — каже Ярослав Новротек, президент Центрального економічного інформаційного центру (COIG).

На його думку, динамічне зростання в основному відбувається за рахунок громадян України (1,3 тис. компаній, або 30 відсотків), Білорусі, Росії, інших країн регіону, а також В’єтнаму, Китаю та Індії.

— Іноземці з цих країн створюють компанії для реальної ділової діяльності, в основному в роздрібній та оптовій торгівлі, будівництві та на транспорті. Вони також приводять своїх товаришів на роботу. Дуже важливим аргументом для створення компанії в Польщі є також отримання невизначеного права на проживання, — каже Ярослав Новротек.

Серед дванадцяти найбільших міст у Польщі для іноземців найбільш привабливі чотири зі Східної Польщі: перше місце посідає Варшава (1,5 тис. компаній); друге — Вроцлав (342); третє — Краків (325); Люблін — четверте (153 компанії); Білосток — дев’яте (69); Жешув — десяте (60); дванадцяте — Перемишль (54 компанії).

Фото: pixabay.com