У Польщі другий день горить склад шин [+ФОТО, ВІДЕО]

У Польщі другий день горить склад шин [+ФОТО, ВІДЕО]

Другий день пожежники гасять полум’я на звалищі шин у місті Раконевіце (Куявско-Поморское). Гасіння пожежі може тривати до понеділка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За інформацією від пожежних.

Шини, призначені для утилізації, були складені висотою 5 метрів. Пожежа сталася ввечері у п’ятницю. Займає площу приблизно 1,5 га.

Іноді полум’я сягало кількох метрів. А над територією здіймалася величезна хмара густого задушливого диму.

У суботу близько обіду пожежники взяли вогонь під контроль. Вдалося не допустили поширення вогню на навколишні будівлі. Поруч є, серед інших, два столярні цехи, заправна станція та завод з виробництва масок.

До операції гасіння було залучено понад 60 бригад державної та добровольчої пожежної охорони. Наразі пожежа перебуває на етапі поступового припинення.

«Гасіння пожежі може тривати до понеділка чи навіть вівторка. Це складна і тривала робота, адже там, де здається, що вона вже не горить, постійно з’являються нові пожежі. Наразі в акції беруть участь близько 40 пожежників. Ми маємо підтримку з боку армії, яка направила важку техніку на місце пожежі, в тому числі гусеничний транспортний засіб з лезом», — повідомив у неділю прес-офіцер окружного штабу Державної пожежної служби в м. Хелмно капітан Томаш Гузек.

Міський голова Уніслав Якуб Данієлевич повідомив, що звалище є незаконним і занадто великим. Підприємця оштрафували на 2,5 млн. злотих.

Фото: пожежа на звалищі шин у місті Раконевіце / OSP Unisław.