У Польщі дві доби триває операція з пошуку та порятунку спелеологів, що застрягли у печері Татр

У Польщі дві доби триває операція з пошуку та порятунку спелеологів, що застрягли у печері Татр

Дві доби у Польщі триває драматична операція із порятунку двох спелеологів, членів одного зі спелеологічних клубів Вроцлава, які опинилися у пастці Великої Сніжної печери в Татрах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Дві доби у Польщі триває драматична операція із порятунку двох спелеологів, членів одного зі спелеологічних клубів Вроцлава, які опинилися у пастці Великої Сніжної печери в Татрах. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RMF 24.

Вода залила дуже вузьку й тісну печеру в суботу, заблокувавши зворотній шлях. Рятувальники, які використовують піротехнічні заряди, намагаються дістатися до людей з іншого боку.

26 рятувальників працювали всю ніч, але наразі безуспішно. Вони намагались розширити вузьку щілину, яка, на їхню думку, мала привести до людей, та це не спрацювало.

Спелеологи, яких шукають у Великій Сніжній печері, є членами одного з спелеологічних клубів Вроцлава. Вони досліджували маловідомі печерні коридори, — сказав керівник TOPR Ян Кшиштоф, — повідомляє radiowroclaw.pl.

Дотепер жодного контакту зі спелеологами і не було. Востаннє їхні колеги розмовляли з ними понад два дні тому.

Про допомогу спелеологам попросили їхні товариші, яким пощастило вибратися на поверхню. У суботу ввечері вони зателефонували у штаб-квартиру TOPR.

Відразу на порятунок вирушила група з 9 осіб. Однак, дістатися до чоловіків не змогли. Печера дуже волога, а температура всередині — лише чотири градуси тепла.
Велика Сніжна — найбільша і найдовша печера в Польщі. Вона має майже 24 кілометри довжини та понад 800 метрів глибини та є насправді системою з п’яти печер.

Фото ілюстративне: https://www.pap.pl