У Польщі новоспеченій мамі, котра захворіла на коронавірус, пересадили легені

У Польщі новоспеченій мамі, котра захворіла на коронавірус, пересадили легені

Коронавірус повністю знищив легені жінки, тож така операція була вкрай потрібною, аби врятувати її життя. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Лікарі Сілезького центру серцевих захворювань (ŚCCS) в Забже успішно пересадили легені 38-річній жінці, яка важко захворіла на COVID-19 під час вагітності.

Пані Ізабела перебувала у відділенні патології вагітності в муніципальній лікарні в Руді Шльонській. На початку березня вона почала скаржитися на задишку, після цього їй раптово стало погано. Тест на COVID-19 підтвердив, що вона хвора, тому її перевели до ковідного відділення клініки цієї лікарні.

Незважаючи на інтенсивне лікування, стан вагітної продовжував погіршуватися, що спонукало гінекологів провести кесарів розтин. Дитину вже виписали з лікарні і вона перебуває під опікою родини.

Тим часом матір у важкому стані перевезли з Руди Шльонської до реанімаційного відділення Сілезького центру серцевих захворювань, де медики боролися за її життя. 9 квітня група лікарів пересадили жінці легені. Зараз пацієнтка почувається добре.