У Польщі порахували працівників з України. Чи потрібні ще?
Фото ілюстративне fotolia.com

У Польщі порахували працівників з України. Чи потрібні ще?

У Польщі знову зросла потреба в робочій силі з України, не зважаючи на те, що українці частково заповнили робочі місця під час нестачі кадрів цієї осені. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як повідомили в прес-службі агенції з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, кількість вакансій в Польщі за рік зросла аж на 68,5% – зараз на одне ліквідоване робоче місце припадає більше двох нових, а от робочої сили бракує. Дефіцит сподіваються заповнити за рахунок працівників з України.

«Розвиток польської економіки неможливий без українських працівників. Тому з нового року польський уряд спрощує легалізацію проживання та працевлаштування для іноземців. Це має допомогти утримати українських трудових мігрантів в Польщі», – стверджує генеральний директор агенції з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич.

За даними Фонду соціального страхування, у Польщі працює 918 тис. українців, а в січні їх може бути 1 млн. Понад 300 тис. українців мають тимчасовий дозвіл на проживання.