У Польщі посилюють обмеження і вводять обов'язкові щеплення для певних категорій
Віцеміністр здоров’я Польщі Вальдемар Краска PAP/Wojciech Olkuśnik

У Польщі посилюють обмеження і вводять обов’язкові щеплення для певних категорій

З 1 березня у Польщі буде вимога обов’язкової вакцинації для медпрацівників, учителів та представників силових структур. Із середини грудня у країні вводять додаткові обмеження. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Польщі з 1 березня 2022 року вакцинація проти Covid-19 стане обов’язковою для вчителів, медичних працівників та представників силових відомств. Про це на прес-конференції у вівторок повідомив міністр охорони здоров’я Адам Нєдзєльський:

«Перспектива березня – це той період, коли ці щеплення мають бути зроблені, бо потім, від 1 березня, ці щеплення вимагатимуть як умову для появи на робочому місці або для виконання праці».

На додаток, Адам Нєдзєльський поінформував про посилення санітарних обмежень у Польщі.

З 15 грудня обмеження на кількість місць у ресторанах, готелях, кінотеатрах і церквах буде знижено з 50 до 30 відсотків. Як додав заступник міністра охорони здоров’я Вальдемар Краска, перевищити ці межі зможуть лише вакциновані люди за умови перевірки їхніх сертифікатів.

Заступник міністра заявив на прес-конференції, що епідемія змусила посилити правила. Він заявив, що ліміт місць буде зменшено, зокрема, у ресторанах, кінотеатрах та театрах:

«Від 15 грудня ми зменшуємо ліміти до 30 відсотків наповненості приміщень у ресторанах, барах та готелях. Більший ліміт осіб можливий виключно для вакцинованих осіб, яких перевірятиме підприємець. Також від 15 грудня зменшуємо ліміти до 30 відсотків у кінотеатрах, театрах, спортивних об’єктах, храмах і так само збільшення лімітів там можливе тільки для вакцинованих осіб, яких перевірять».

Вальдемар Краска додав, що з 15 грудня будуть закриті дискотеки, клуби та танцювальні зали. 31 грудня та 1 січня у закритих приміщеннях дозволять перебувати не більше 100 особам, не враховуючи щеплених. З 15 грудня ліміт місць у громадському транспорті буде обмежений до 75 відсотків. З 15 грудня також запроваджується обов’язкове тестування співмешканців тих, хто хворіє на Covid-19, незалежно від наявності ковід-сертифікату. Люди, які приїжджають з країн, що не входять до Шенгенської зони, повинні будуть здати тест на коронавірус не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону. Особи, вакциновані препаратами, визнаними в Європейському Союзі, звільняються з карантину.

Заступник міністра охорони здоров’я Вальдемар Краска також підтвердив, що вакцинація проти COVID-19 дітей віком від 5 до 11 років розпочнеться з середини грудня.

IAR/Т.А.