У Польщі рекордний наплив нелегальних мігрантів з Білорусі
Żołnierz na granicy polsko-białoruskiej Forum/Michal Kosc

У Польщі рекордний наплив нелегальних мігрантів з Білорусі

За добу, майже 500 чоловік пробували нелегально перетнути кордон Білорусі з Польщею. Це найбільший денний показник за весь період напливу мігрантів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У вівторок, 28 вересня, Прикордонна служба зафіксувала 473 спроби незаконного перетину кордону з Білорусі до Польщі. Це рекордне число, – заявила представниця прикордонної служби Анна Міхальська. «Прикронники запобігли всім цим спробам», – додала речниця.

Анна Міхальська наголосила, що для прикордонників це час надзвичайно напруженої діяльності та важких служб. З початку вересня прикордонники зафіксували майже 6 тисяч спроб незаконного переходу з Білорусі до Польщі.

З 2 вересня в прикордонній зоні з Білоруссю, тобто в частині Підляського та Люблінського воєводств, діє надзвичайний стан. Він охоплює 183 місцевості.

Надзвичайний стан був запроваджений на 30 днів, згідно з розпорядженням президента Анджея Дуди, виданим на прохання Ради міністрів. У вівторок, після засідання уряду, його речник Пйотр Мюллер повідомив, що Рада міністрів вирішила попросити президента Анджея Дуду продовжити надзвичайний стан ще на 60 днів.

Президент Анджей Дуда провів консультації з представниками Бюро національної безпеки, уряду та служб. Після зустічі глава держави сказав, що він підтримує пропозицію уряду про продовження надзвичайного стану, і подасть цю пропозицію до Сейму.

РАР/Л.І.