У Польщі розбили міжнародну збройну злочинну групу на чолі з українцем
http://external.polskieradio.pl/files/cd10553b-5d3d-45c8-af1e-b360af68c0cd.file

У Польщі розбили міжнародну збройну злочинну групу на чолі з українцем

У злочинну групу, яка займалася виробництвом і продажом незаконних цигарок, входили громадяни України, Молдови, Грузії і Румунії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Надвіслянський відділ Прикордонної служби Польщі розбив міжнародну злочинну групу. Затриманим висунуто звинувачення у виробництві, контрабанді та торгівлі великою кількістю незаконних цигарок.

Речник коменданта Надвіслянського відділу Прикордонної служби Даґмара Бєлєц-Янас повідомила, що збитки державної скарбниці склали приблизно 100 млн злотих (23,7 млн євро). Незаконна фабрика працювала у Куявсько-Поморському воєводстві. Кістяк злочинної групи утворювали восьмеро іноземців: громадяни України, Молдови, Грузії та Румунїї. На чолі групи був 50-річний українець.

Співробітники правоохоронних органів вилучили у злочинної групи велику кількість цигарок та 2,5 тонни тютюну, а також повну продукційну лінію, що могла виробляти приблизно 60 тисяч цигарок на годину. У місцях проживання членів групи виявлено також 4 одиниці вогнепальної зброї, 260 одиниць набоїв, два глушники та одну бойову гранату.

Слідчим вдалося встановити, що від травня 2017 року злочинці могли продати понад 67 мільйонів нелегальних цигарок.

Затримати міжнародну злочинну групу вдалося завдяки співпраці польських, українських та молдавських прикордонників.

За участь в організованій збройній злочинній групі її учасникам загрожує до 8 років позбавлення волі. Організатора – громадянина України – додатково звинуватили у керівництві злочинною групою. За це передбачене покарання до 10 років ув’язнення.