У Польщі розшукують 70 українців, які перетнули кордон, але до роботодавця не потрапили

У Польщі розшукують 70 українців, які перетнули кордон, але до роботодавця не потрапили

Поліція Любартува розшукує 70 українців, які, перетинаючи кордон, заявили, що залишаться в цьому повіті, бо їдуть на роботу, але до місця праці так і не приїхали. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як пише 24wspolnota.pl. Ці іноземці перетнули польсько-український кордон в Медиці ще близько місяця тому. Вони вказали своїм робочим місцем ферму в гміні Острув. Раніше вони отримали запрошення на роботу з цього господарства, тож на його підставі змогли потрапити до Польщі. Проте на ферму ніхто з цих працівників не потрапив, тому поліція взялася за пошуки.

Відповідно до чинного регламенту, громадяни України, які перетинають польсько-український кордон, зобов’язані пройти 14-денний карантин.

— Людина може проходити його і на робочому місці, наприклад, на фермі. Якщо для цього забезпечені умови, особа може навіть працювати в цей час, зберігаючи адекватну ізоляцію від інших людей у ​​господарстві, — пояснює Магдалена Смолинська-Корнас, речниця воєводської санепідемстанції в Любліні.

Якби вищезгадана група українців опинилася в карантині, їх перевіряли б на коронавірус.