У Польщі шеф агенції праці разом з 22 робітниками працювали нелегально

У Польщі шеф агенції праці разом з 22 робітниками працювали нелегально

Польські прикордонники виявили агенцію праці, яка нелегально працевлаштовувала громадян України. У ході перевірки виявилось, шо керівництво фірми теж працювало без дозвільних документів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У Кошаліні в результаті перевірки легальності працевлаштування на одній з агенцій праці виявлено 22 нелегальних робітників. Більшість з них громадяни України, які працювали у сфері готельного бізнесу та будівництві. Частина з них працювали «на чорно», інша не мала дозволів на роботу, повідомляє прес-служба прикордонників Польщі.

Роботодавець не дотримувався умов , які зазначені в дозволі на роботу та не повідомив управління праці про початок/ не початок роботи іноземцями.

У керівництва фірми теж не виявилося документів, щоб дозволяли їм займатися господарською діяльністю – zezwolenie na pracę typu B.

В результаті, відкрито справу про зобов’язання іноземців до добровільного повернення до своєї країни. Матеріали передані до суду, для накладення штрафу.

Нагадаємо, іноземці у Польщі працюючи на дозволі на роботу мають виконувати її на умовах зазначених в документі. Зменшення заробітної  плати, зменшення кількості годин може привести до депортації. Іноземці, які відкривають фірму і мають обов’язок отримання дозволу на роботу не можуть працювати без них.