У Польщі спіймали українців, які видурювали гроші через фейкові SMS
Поліція затримала українців, які обчищали чужі банківські рахунки https://pila.policja.gov.pl/w19/aktualnosci/231667,Pierwsze-zatrzymania-zakonczone-aresztowaniem.html

У Польщі спіймали українців, які видурювали гроші через фейкові SMS

У Познані та Познанському повіті затримали трьох українців, які займалися інтернет-шахрайством. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як пише сайт поліції, у вересні-жовтні шахраї розсилали людям фейкові SMS-повідомлення нібито про заборгованість за користування електроенергією. Посилання в них приводили користувачів на фіктивний сайт банку. Там злочинці збирали дані для входу і тоді отримували доступ вже до справжніх банківських рахунків ошуканих людей.

В результаті проведених слідчих дій одного із шахраїв затримали у місті Сважендз Познанського повіту. 21-річний громадянин України відкрив кілька банківських рахунків, доступ до яких продав іншим особам для можливості робити перекази та знімати готівку. Через кілька днів у Познані затримали ще двох українців. Чоловіки саме планували знімати готівку з різних рахунків у банкоматах.

Вилучене у шахраїв Фото https://pila.policja.gov.pl
Вилучене у шахраїв Фото https://pila.policja.gov.pl
Вилучене у шахраїв Фото https://pila.policja.gov.pl

Загалом поліція вилучила у шахраїв кілька десятків банківських карток, сім-карт, кілька мобільних телефонів, а також майно вартістю понад 30 тис. злотих.

Звинувачення висунули трьом затриманим, двох з них – 22- та 29-річного українців – заарештували за рішенням суду. Їм інкримінують шахрайство. 21-річний українець відповідатиме за створення та продаж шахрайських облікових записів.

Правоохоронці продовжують працювати над цією справою та не виключають, що затримання причетних продовжаться.