У Польщі стартує Цифровий саміт ООН
Катовиці, 6 грудня 2021 року PAP/Łukasz Gągulski

У Польщі стартує Цифровий саміт ООН

Головною темою п’ятиденного заходу стане цифрова економіка в пандемічній дійсності. Саміт пройде під гаслом «Internet United». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В Катовицях розпочинається Цифровий саміт ООН – IGF 2021. Головною темою п’ятиденного заходу стане цифрова економіка в пандемічній дійсності. Саміт пройде під гаслом «Internet United».

Як розповів уповноважений представник прем’єра з питань цього саміту Кшиштоф Шуберт, одним з бар’єрів у розвитку залишається ускладнений доступ до Інтернет-мережі:

«У половині світу все ще немає доступу до Інтернету, і це одне з тих питань, що ми будемо під час саміту обговорювати. Ми у Польщі вирішили запропонувати, власне, цю тему, тобто “Internet United” як вільний, відкритий, неподільний Інтернет, доступний кожному. І це ідея, що дуже сподобалася ООН».

Участь у саміті, що пройде у гібридній, тобто стаціонарно-дистанційній формі, анонсували, зокрема, прем’єр Матеуш Моравєцький та представники Організації Об’єднаних Націй на чолі із заступником генерального секретаря ООН з економічних та суспільних питань Лю Чженьмином.

IAR/А.М.