У Польщі закінчилося голосування на президентських виборах (ДАНІ ЕКЗИТ-ПОЛУ)

У Польщі закінчилося голосування на президентських виборах (ДАНІ ЕКЗИТ-ПОЛУ)

У Польщі завершилось голосування на Президентських виборах 2020 року. О 21:00  закрилися виборчі дільниці, і опубліковані дані екзит-полів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Відповідно до даних екзит-полу проведеного на замовлення телеканалу TVN, найбільше голосів виборців отримав діючий очільник країни Анджей Дуда. За нього проголосувало 41,8% громадян. Друге місце зайняв кандидат Рафал Тшасковскі. Свої голоси за нього віддали 30,4% виборців. Третє місце зайняв Шимон Головня — 13,3%.

Таким чином, у 2 турі за президентське крісло будуть змагатися діючий президент Польщі Анджей Дуда та опозиційний кандидат – Рафал Тшасковскі. Проведення 2 туру виборів заплановано на 12 липня.

Після оголошення попередніх даних, на своїй прес-конференції Анджей Дуда подякував своїм конкурентам за участь у виборчій кампанії та привітав Тшасковскіего з виходом до 2 туру.

За оцінками екзит-полу участь у виборах взяли 62,9% виборців.

За даними Державної виборчої комісії, станом на 17:00 зафіксована рекордна явка на голосуванні – 47%. На минулих виборах, загальна явка виборців склала 46%  

Wieczór wyborczy | #DUDA2020

? NA ŻYWO | Wieczór wyborczy | #DUDA2020 ??

Опубліковано Andrzej Duda Неділя, 28 червня 2020 р.

Нагадаємо, що опозиційний кандидат Рафал Тшасковскі згадав про українську меншість, яка проживає у Польщі.