У Польщі запалять Свічку пам'яті до роковин Голодомору в Україні

У Польщі запалять Свічку пам’яті до роковин Голодомору в Україні

У Польщі відбудуться заходи в рамках акції “Запали свічку пам’яті”, присвяченій 86-м роковинам Голодомору в Україні 1932-1933 років. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Пам’ятні заходи організовують посольство і консульства України в Польщі.

Так, у Варшаві акцію заплановано на п’ятницю, 22 листопада. О 12:00 на Вольському православному кладовищі запалять свічки пам’яті біля меморіалу жертвам Голодомору. Посольство України запрошує всіх бажаючих приєднатися, щоб спільно вшанувати померлих.

У Кракові аналогічний захід відбудеться в суботу, 23 листопада. Спочатку о 10:00 в Церкві Воздвиження Чесного Хреста (вулиця Вішльна 11) відбудеться літургія і поминальна панахида за жертвами геноциду українського народу. Після цього заплановано спільне покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років.

Свічку пам’яті в суботу, 23 листопада, запалять і в Гданську. На місцевому Лостовіцком кладовищі о 12:00 відбудеться спільна молитва біля пам’ятника жертвам Голодомору і репресій. Також в цей день по місту в храмах різних конфесій відслужать панахиди.