У Польщі затримали двох громадян України, які протермінували безвіз від 6 до 16 місяців

У Польщі затримали двох громадян України, які протермінували безвіз від 6 до 16 місяців

Один громадянин України протермінував перебування в Шенгенській зоні на 505 днів, в другий — на 163. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.


Українця, який аж 505 днів нелегально перебував на території ЄС, виявили в місті Жори (Сілезьке воєводство). Прикордонники на автостраді A1 оглядали рейсовий автобус, що прямував з Чехії до України, і при перевірці документів виявили чоловіка, який свого часу в’їхав по біометричному паспорту, і «затримався» у Шенгенській зоні аж на 505 днів. Порушника покарали забороною в’їзду до Шенгену терміном на 1 рік.
Інший українець, який протермінував перебування в Польщі на підставі біометричного паспорта на 163 дні, потрапив до рук прикордонників в місті Скаржисько-Каменна (Свентокшиське воєводство). Чоловіка — водія автомобіля, затримали на АЗС під час звичайної перевірки.
24-річний українець провів ніч у приміщенні для затриманих. Наступного дня йому видали зобов’язання залишити Польщу. Крім цього, додатково покарали піврічною забороною на в’їзд до країн Шенгену.
Пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на сайт прикордонної служби Польщі www.slaski.strazgraniczna.pl
Фото ілюстративне