У Польщі затримали псевдо-лікаря, що обібрав пацієнтів

У Польщі затримали псевдо-лікаря, що обібрав пацієнтів

Спеціалісти радять ретельно перевіряти і не довіряти незнайомцям. Винахідливі шахраї придумують нові дедалі хитріші сценарії, щоб виманити з довірливих поляків гроші. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Співробітники поліції у Томашув-Любельському затримали молодого чоловіка, що прикинувся лікарем.

Поліція заарештувала 34-річного чоловіка, який 13 лютого, прикинувшись лікарем, “оглянув” двох пацієнток SP ZOZ-u у Томашув-Любельському.

Схема роботи шахрая була доволі простою. Як встановили поліцейські з Томашува, чоловік прийшов до лікарні вранці. Щоб дістатися до одного з відділень, зламав двері. Увійшовши всередину, він знайшов форму медперсоналу і, одягнувшись в неї, увійшов до найближчої палати, де представився лікарем.

Фейковий лікар відвідав двох пацієнток. Під час “обстеження” одній з них, він сказав, що в жінки алергія на ювелірні вироби. Псевдо-лікар запропонував зняти кільце та обручку під час перебування в лікарні.

Наступну пацієнтку він обдурив на 200 злотих за нібито спеціалізоване дослідження. Псевдо-медик розповів жертві, що в неї погані аналізи і терміново потрібно пройти додаткове обстеження. А відтак — негайно треба дати завдаток. Після чого чоловік утік з клініки.

Жертви обману з часом зрозуміли, що тут щось не так і повідомили поліцію.

На наступний день, після оперативно-розшукових робіт шахрая знайшли поліцейські. За цей вчинок чоловік відповість у суді. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Зараз псевдо-лікар очікує на суд у слідчому ізоляторі. Слідство триває.