У Польщі затримали злочинну групу, яка вивезла з країни 9 мільярдів злотих

У Польщі затримали злочинну групу, яка вивезла з країни 9 мільярдів злотих

Центральне антикорупційне бюро зловило організовану злочинну групу, яка вивела з Польщі щонайменше 8,6 млрд. злотих. У цій справі було затримано 18 осіб. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Результати досліджень показують, що група перевела принаймні 8,6 мільярдів злотих за межі Польщі через платіжну систему. Ці гроші — як подає ЦАБ (CBA) — повинні були надходити від несплати податків.

Група діяла в межах 26 компаній, якими керували польські, в’єтнамські, китайські та українські громадяни, які здійснювали свою діяльність головним чином у Вулці Косовській. Підозрювані займалися злочинною діяльністю з 2016 по 2019 рік.

Результати розслідування поки що свідчать про те, що компанії не подавали фінансової звітності до Національного реєстру судових справ взагалі або подавали їх, показуючи доходи та оборот, незрівнянний із розміром замовлених грошових переказів.

Майже 300 агентів центрального антикорупційного бюро за підтримки прикордонної служби та військової поліції затримали 18 осіб. Серед них — президент національної платіжної установи та п’ять осіб, які керують компанією. Інші затримані — це особи, які передавали платіжні засоби, — повідомляє CBA.