У Польщі затримали членів злочинної групи, які відмивали гроші з РФ
Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego gov.pl

У Польщі затримали членів злочинної групи, які відмивали гроші з РФ

Загальна сума, легалізована підозрюваним, становила понад 660 мільйонів злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Працівники Агентства внутрішньої безпеки (ABW) затримали 3 осіб, яких підозрюють у діяльності в організованій злочинній групі, яка займається відмиванням грошей, переважно з території Російської Федерації. Один із затриманих керував групою, а двоє інших були працівниками банку.

Затримані вислухали звинувачення і були заарештовані на вимогу прокурора. Також слідчі провели обшуки у двох відділеннях банків. Загальна сума, легалізована підозрюваним, становила понад 660 мільйонів злотих.

Слідчі встановили, що група діяла з 2015 року в Польщі, Російській Федерації, Білорусі та Сінгапурі. Схема діяльності групи включала створення фіктивних компаній із капіталом, які не здійснювали підприємницької діяльності, і їх єдиною метою було забезпечення грошових переказів банківським установам, що працюють в Європейському Союзі.

На вимогу прокурора суд застосував тимчасове затримання щодо всіх трьох осіб. Їм загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.
Прокурори не виключають наступних затримань у цій справі.

IAR/Л.І.