У Польщі знову готують зміни для умов злеценя: багатьом працівникам це може не сподобатися
Фото ілюстративне fotolia.com

У Польщі знову готують зміни для умов злеценя: багатьом працівникам це може не сподобатися

Польський уряд не відмовився від запровадження обов’язкових відрахувань до ZUS від цивільно-правових договорів (зокрема, umow zlecenia). Черговий документ, який передбачає таке нововведення, вже передано на консультації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Якийсь час тому (ще в 2021 році) польський уряд обіцяв запровадити обов’язок сплати всіх соціальних внесків від підписаних умов злеценя. Тобто, йдеться про сплату так званого повного ZUSu працівниками на таких умовах. Ідея остаточно не була реалізована, хоча початково мала запрацювати з 2023 року. Але тепер це питання повернулося.

Зараз ситуація з внесками до системи соціального страхування виглядає так: якщо людина отримує хоча б мінімальну зарплату за однією умовою злеценя і сплачує там всі відрахування, то з інших умов злеценя дозволяється сплачувати тільки внески на медичне страхування (składka zdrowotna). Таким чином, працівник економить приблизно 30% коштів, які залишаються в його кишені. У випадку ухвалення нововведень ці 30% зекономити не вийде.

Згідно з новим документом, який зараз вже знаходиться на консультаціях, всі договори доручення (umowa zlecenia) будуть охоплені обов’язковими внесками на соціальне страхування, за винятком договорів доручень, укладених з учнями середніх шкіл і студентами до 26 років. Щоправда, станеться це, знову ж таки, згідно з прописаними планами, в березні 2025 року. Тобто майже через 2 роки.

Згідно з планами уряду, реформа буде запроваджена законодавчим актом, який гарантуватиме, що виконання роботи за кількома договорами доручення підлягатиме сплаті обов’язкових внесків на соціальне страхування (пенсія, інвалідність, нещасний випадок – składka emerytalna, składka rentowa, składka wypadkowa) за кожним із них. Крім того, буде скасовано правило, згідно з яким розмір внеску на соціальне страхування вираховується з мінімальної винагороди при роботі на кількох договорах доручення.

Таке нововведення означатиме додаткове фінансове навантаження на роботодавців і менші кошти на руки для багатьох працівників. Бо особи, які працевлаштовані на умовах злеценя, наприклад, на 2-х чи більше місцях роботи, платитимуть повний ZUS із зарплати на кожному з місць роботи. Так само роботодавці будуть платити більші відрахування до ZUS від зарплати особи, яка:

  • працевлаштована принаймні на 2-х умовах злеценя в різних фірмах;
  • працевлаштована на 2-х умовах злеценя в рамках однієї фірми;
  • поєднує роботу на підставі умови злеценя з основною роботою за трудовим договором (umowa o prace);
  • поєднує роботу на підставі умови злеценя з власною господарською діяльністю.

Зараз, якщо людина, наприклад, працює на основній роботі за трудовим договором (umowa o prace) на повну ставку або на умові злеценя зі ставкою не нижче мінімальної, й має додаткову роботу на умові доручення (umowа zlecenia), то на цій додатковій роботі з її заробітку вираховується тільки внесок на медичне страхування (składka zdrowotna). З березня 2025 року стягуватимуть вже повний внесок до ZUS. Тобто, маючи два чи більше місць роботи, повний ZUS доведеться платити на кожному з них. А це означатиме менше грошей на руки.

Варто зазначити, що проєкт реформи стосується лише договорів доручень (umowa zlecenia). Це означає, що уряд усе ж відмовився від планів обов’язкової сплати відрахувань до ZUS також від договорів підряду (umowa o dzieło). Ця ідея ще раніше викликала різку критику з боку суспільства та роботодавців, адже могла призвести до того, що такі договори підряду багато осіб просто відмовлялися б підписувати.

Етап консультацій проєкту, який передбачає обов’язкові відрахування до ZUS від усіх умов злеценя, ще не означає, що щось у цьому питанні є наперед вирішеним. Можливо, станеться так, що терміни (березень 2025 року) знову перенесуть, як це сталося з попереднім проєктом у 2021 році, або таку реформу взагалі відкличуть.