У Польщі зросла кількість українських підприємців

У Польщі зросла кількість українських підприємців

За минулий рік у Польщі на 22 відсотки зросла кількість громадян України, які здійснюють індивідуальну господарську діяльність. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На сьогодні українці — це найбільша група людей з-за кордону, які ведуть бізнес у Польщі — пише Gremi Personal. На них припадає 25 відсотків всіх самозайнятих іноземців. В Опольському воєводстві громадяни України становлять ще більшу частину (45-50%) усіх іноземних підприємців.

У 2020 році в Польщі було зареєстровано 5916 українців, які здійснюють індивідуальну господарську діяльність , у 2019 році — ZUS зареєструвало 4871 особу.

Gremi Personal звернув увагу на тенденції, пов’язані з діловою активністю українців у Польщі. Отож, громадяни України часто приїжджають до Польщі як робітники фізичної праці.

Опанувавши мову, отримавши досвід роботи в польській компанії та пройшовши первинну адаптацію та інтеграцію, вони займають керівні посади або відкривають власну компанію.

Зазвичай українців цікавлять такі напрямки бізнесу:

  • у допандемічний період популярністю користувалися сектор готелів та громадського харчування, салони краси та торгівля;
  • в даний час це або невелике ремісниче виробництво, або широкий спектр консультацій, а також торгівля;
  • частка послуг у креативній галузі (ІТ, маркетинг та PR, виробництво відео тощо) значно зросла.