У польських школах достатньо місць для учнів з України
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

У польських школах достатньо місць для учнів з України

Міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек повідомив, що освітню систему, розроблену для дітей з України, використовуватимуть у наступному навчальному році. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Освітню систему, розроблену для дітей з України, будуть використовувати у наступному навчальному році, повідомив Міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек. 

Нинішня система освіти, за словами міністра, дозволила прийняти до польських шкіл 200 тисяч дітей та підлітків з України. Міністр Чарнек підкреслив, що це анітрохи не порушило навчального процесу польських дітей: 

«Усю систему, розробка якої тривала впродовж цих трьох місяців, ми переносимо на наступний навчальний рік, щоб можна було приймати на навчання до польських шкіл українських дітей і в новому навчальному році. 200 тисяч учнів, яких ми прийняли у цьому навчальному році, якщо нічого не зміниться, залишаться у нашій системі освіти також 1 вересня. Ми маємо передбачити прийняття наступних 200 тисяч учнів до школи. Звідси випливають рішення, які ми розробили».       

Щоб виправдати очікування органів місцевого самоврядування, через великий обсяг роботи, пов’язаної з прийомом українських дітей та молоді до польських шкіл, законом запроваджено можливість працевлаштування директорів без необхідності проведення конкурсів за погодженням з органом педагогічного нагляду.

IAR/Д.Н.