У Познані створили квітковий килим «Подай руку Україні»
Польща підтримує Україну з першого дня російської агресії pixabay/kolaż Nazar Oliynyk PRdZ

У Познані створили квітковий килим «Подай руку Україні»

У парку Адама Міцкевича в Познані з пелюсток тюльпанів створили квітковий килим. На ньому зображено серце, в якому схрещуються руки двох людей. Увінчує килим напис «Подай руку Україні». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Цьогорічна робота, створена під час 9-го випуску «Познанських квіткових килимів», стосується біженців із України, які шукають порятунку від війни у Познані та Великопольщі.

«Цьогорічний дизайн квіткового килима представляє колоритне зображення серця, в якому перехрещуються руки двох людей. Це підкреслюють дві манжети, які символізують прапор Польщі та України. Весь килим увінчаний написом “Подай руку Україні”, що спонукає нас постійно допомагати та подавати символічну руку Україні», – наголошують у Науково-технічній асоціації інженерів і техніків садівництва Познанського відділення.

Як вказується, цьогорічний квітковий килим також має бути подякою громадським організаціям та особам, які працюють над наданням допомоги біженцям.

«Килим – це живий пам’ятник людям, які покинули нас через війну, залишилися на ній або приїхали до Познані та Великопольщі, щоб уникнути її небезпек. Познань відкриває своє серце Україні і простягає їй руку допомоги, постійно пропонуючи допомогу громадянам, які тікають із власної країни через війну. Тому через акцію “Подай руку Україні” ми хочемо виявити солідарність з атакованою Україною. Солідарність із людьми, які втратили батьків, подружжя, братів і сестер, дітей чи інших рідних чи друзів у результаті війни», – вказують в Асоціації.

Цьогорічний квітковий килим був укладений із приблизно 150 тис. килимів тюльпанів у парку Адама Міцкевича в Познані. Створення килима, дизайн якого підготувала інженерка ландшафтної архітектури Аґата Вальчак-Ґурка, зайняло багато годин. Протягом багатьох років Науково-технічна асоціація інженерів і техніків садівництва, філія в Познані, співпрацює з Науковим гуртком ландшафтної архітектури Познанського університету природничих наук – KNAK, тому студенти приєдналися до ініціативи і цього року.

9-ті Познанські квіткові килими будуть виставлені до неділі, 15 травня.

РАР/Л.І.