У Щецині знімають серіал про життя мігрантів у Польщі. Вже можна подивитись першу серію
Кадр з фільму “Далеко від війни”

У Щецині знімають серіал про життя мігрантів у Польщі. Вже можна подивитись першу серію

«Далеко від війни» – не перший документальний серіал щецинського режисера Матеуша Жеглінського. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Однак тема, із якою він зараз працює, стосується безпосередньо мігрантів, які намагаються розпочати у Польщі нове життя. У мережі вже можна подивитись першу серію серіалу, пише se.pl.

«Це – серіал про мігрантів зі сходу, які шукають місце для життя», – розповідає режисер Матеуш Жеглінський.  

«Євген з сином переїхав із сином до Польщі, щоб знайти тут нову домівку. Польща для героя є безпечною та стабільною країною, далеко від війни. Це фільм про любов батька до сина, про те, як батько хоче забезпечити своїй дитині краще життя», – цитує se.pl режисера.

З першої серії дізнаємось про переїзд головного героя Євгена із його сином Савою до Польщі, і бачимо, як вони відкривають для себе цю країну. Вони – російськомовна родина музикантів. Батько, вочевидь, має професійну музичну освіту, Сава вчиться грати на скрипці. Саундтреком до серіалу звучать, зокрема, українські народні пісні під гітару у виконанні Євгена.

Ким є ця родина? Звідки вони? Чому змушені були залишити дружину і маму і переїхати до Польщі? На ці питання відповідей у першій серії немає.

Серіал «Далеко від війни», як і попередні документальні стрічки режисера («Дівчина без татуювання» та «Серце слона») можна переглянути на youtube-каналі  Mateusz Żegliński Film.