У справі про корупцію в Укравтодорі з’явився новий підозрюваний
Ексочільник Укравтодору Славомір Новак ( другий зліва), Варшава, 12 квітня 2021 року PAP/Tomasz Gzell

У справі про корупцію в Укравтодорі з’явився новий підозрюваний

Правоохоронці повідомили про підозру новому фігуранту справи, яка стосується ексочільника Укравтодору Славоміра Новака. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Правоохоронці повідомили про підозру новому фігуранту справи про корупцію в Укравтодорі. Як читаємо на hromadske.radio, про це поінформувало Національне антикорупційне бюро України.

Слідство вважає, що підозрюваний особисто та через підконтрольних йому осіб давав хабарі керівництву Укравтодору в обмін на «лояльність» до його компаній. Упродовж 2017-2019 років підозрюваний надав посадовцям держструктури 575 тисяч доларів та 70 тисяч євро.

«Зі свого боку колишній очільник Укравтодору сприяв компаніям підозрюваного в продовженні строку дії контракту стосовно виконання робіт на окремих ділянках дороги М-05 Київ-Одеса. Крім того, керівник Укравтодору „не помітив” порушення графіка виконання робіт компанією підозрюваного, що дозволило уникнути сплати понад 9 млн євро штрафу», – розповіли в НАБУ.

Нагадаємо, у корупції в Укравтодорі підозрюють колишнього керівника Славоміра Новака. Прокуратура Польщі звинувачує його у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала вигоду від корупції.

hromadske.radio/Н.Б.