У старших класах Польщі уряд повернув дистанційне навчання

У старших класах Польщі уряд повернув дистанційне навчання

Старші класи початкової школи (4-8) переходять на дистанційне навчання, заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький на прес-конференції. Середні школи вже перейшли на гібридне навчання 19 жовтня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За інформацією Міністерства національної освіти Польщі.

Рішення про дистанційне навання у 4-8 класах обґрунтоване науковими дослідженнями.

«В групі людей віком до 11,12 років рівень інфекцій з подібною кількістю тестів втричі нижчий, ніж у віці 13-19 років,» — пояснив Моравецький.

«Крім цього, для маленьких дітей, які тільки починають вчитися, або тих, хто у садочках, дуже важливо мати денну освіту. Важливіше, ніж для старших дітей, з позиції розумової, психологічної та освітньої ефективності,» — наголосив Прем’єр-міністр.

За даними Міносвіти, отриманими від керівників навчальних закладів у четвер, в гібридній системі функціонує 1202 початкові школи та 267 дитячих садків. Повністю дистанційне навчання запроваджено в 369 початкових школах та 207 дитячих садках. 

У стаціонарних класах працювали 13 367 початкових шкіл (що становить 89,5% усіх початкових шкіл) та 14 786 дитячих садків (96,9%).