У ці вихідні Королівський замок у Варшаві буде мати білоруські барви
Королівський замок у Варшаві Marcin Białek – CC BY-SA 3.0 (https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Kr%C3%B3lewski_w_Warszawie#/media/Plik:Warszawa-Zamek_Kr%C3%B3lewski.jpg)

У ці вихідні Королівський замок у Варшаві буде мати білоруські барви

У найближчі вихідні замок буде освітлений барвами біло-червоно-білого історичного білоруського прапора. Це акція солідарності з Білоруссю. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Королівський замок у Варшаві солідаризується з Білоруссю. У найближчі вихідні замок буде освітлений барвами біло-червоно-білого історичного білоруського прапора. Ця акція відбувається з ініціативи Інституту Адама Міцкевича.

Як сказав Польському радіо директор замку професор Войцєх Фалковський, слід хоча би символічно підтримувати білорусів у їхній боротьбі:

«Це жест солідарності з суспільством, яке бореться за демократичні свободи, за свободу і право на нормальне життя. Не більше, але це вже багато. Я сам пам’ятаю, що 40 років тому для нас, поляків, такі жести були дуже важливими. Вони показують, що хтось не тільки спостерігає за нашою боротьбою, але він теж може нам допомогти».

У рамках акції #LightForBelarus Інститут Адама Міцкевича закликає державні та неурядові установи освітлювати свої будинки кольорами білоруського прапора.

IAR/Я.С.