У Варшаві на Марші Незалежності сутички з поліцією (фото та відео)

У Варшаві на Марші Незалежності сутички з поліцією (фото та відео)

Не зважаючи на обіцянки організаторів провести марш на машинах та мотоциклах, велика кількість учасників рушили до перехрестя Дмовського пішки. Затори на дорогах, сутички з поліцією — так цього року проходить Марш Незалежності у столиці Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як пишуть у соцмережах та youtube.

О 14.00 учасники мали проїхати кільцевим перехрестям Дмовського на автомобілями та мотоциклами. Однак приблизно за пів години до офіційного початку заходу велика група вирішила пройти звичайним, пішохідним маршем.

Марш проходить без дозволу. Дві великі групи учасників маршу зібралися на кільцевому перехресті Дмовського та на алеї Єрусалимській.

Марш Незалежності націоналістичний, тож у Варшаві проходить гаряче.

Несуть прапори, скандують гасла, палять фаєри, кидають петарди.

Кидаються спалахами у вікна з веселковими прапорами та символікою страйку жінок. Феєрверки потрапили в одну з осель, сталася пожежа.

На багатьох вулицях перекритий рух або утворилися великі затори.

Відбулися сутички з поліцією. Правоохоронці застосували сльозогінний газ. Кілька десятків людей заарештували.

На кільці де Голля бійка з поліцією.

Поліція затримує людей, які застосовували піротехнічні засоби. Було конфісковано кілька десятків спалахів та димових свічок — повідомили в поліції.

До Рондо Дмовського, де були зіткнення, приїхали машини швидкої допомоги. Рятувальники лікують людей, що лежать на тротуарі на вулиці Єрусалимській.

Напрям руху оголосив Krzysztof Berenda у твітері — «Marsz Niepodległości zmieni trasę. Rondo Dmowskiego — Rondo Waszyngtona — Rondo Wiatraczna — Aleja Stanów Zjednoczonych — Most Łazienkowski — Trasa Łazienkowska — Raszyńska — Plac Zawiszy — Rondo Dmowskiego.  Czyli będzie przejazd obok PiSu»

Зображення: Марш Незалежності / скріншот відео youtube.com.