У Варшаві почався XI Конґрес «Польща. Великий проект»
Замкова площа (Варшава) Maksym Kozlenko, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

У Варшаві почався XI Конґрес «Польща. Великий проект»

За словами організаторів події, цьогоріч захід зосередиться довкола проблеми безпеки у широкому значенні цього слова. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Сьогодні, 28 травня, у Королівському замку у Варшаві починається Конґрес «Польща. Великий проект». Це цикл дискусій з питань стратегічного розвитку Польщі та Європи на найближчі десятиліття. Назва дводенного заходу – «XXI століття – безпека – культура».

Ідея Конґресу виникла в 2010 році, а в наступні роки він став найважливішими зборами консервативних ідей у Польщі. У цьому році він зосереджений на безпеці в широкому значенні цього слова, – каже директор Королівського замку Войцєх Фалковський.

«Ми живемо в такий час, коли небезпека нас підстерігає з кожного боку. Це стосується і кібер-простору, в якому може бути багато агресії; і безпека, пов’язана зі здоров’ям, виявляється чимось дуже конкретним. У замку будуть також обговорюватися питання безпеки культури, тобто збереження культурної зв’язності та ідентичності суспільства і народи», – зазначив Фалковський.

Цього року Конгрес «Польща. Великий проект» відбувається уже в 11-й раз. До участі в ньому запрошені видатні мислителі, інтелектуали, економісти і політики з усього світу. Під час дебатів обговорюються найбільш важливі теми у сферах економіки, науки і культури, що представляють можливість для спільноих міркувань про Польщу та її місце в Європі та світі.

Польське радіо є медійним партнером Конґресу «Польща. Великий проект».

IAR/Т.А.