У Варшаві починає працювати Варшавська українська школа (ВШколУ)

У Варшаві починає працювати Варшавська українська школа (ВШколУ)

За ініціативи Фонду «Наш вибір/Український дім» та Клубу католицької інтелігенції у Варшаві починає роботу Варшавська українська школа. Школа відкрита для українських дітей, які знайшли прихисток від війни у Варшаві, та не мають можливості закінчити навчальний рік у своїх школах в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Головна мета школи – створити для дітей безпечне навчальне середовище. Заняття будуть проводитись очно українською мовою згідно з рекомандаціями Міністерства освіти і науки України українськими вчителями. Завдяки підтримці польських та іноземних неурядових організацій навчання у Варшавській українській школі буде безплатним.

Як зазначають на сайті проєкту, крім організації навчального процесу, важливою є психологічна підтримка дітей та їхня інтеграція до польського суспільства. Тому крім занять, в школі працюватиме також служба психологічної підтримки.

Як стати учнем?

Для того, щоб стати учнем Варшавської української школи неохідно заповнити спеціальну анкету. Набір триває до 7 квітня та проводиться до всіх 11 класів.

Звертаємо увагу, що кількість місць у школі обмежена. Перевага буде надаватись тим учням, які не мають можливості дистанційно навчатись в українській школі та тим, хто не може бути зарахований на навчання до польських шкіл.

Варшавська українська школа також запрошує до співпраці українських вчителів та адміністративно-господарчий персонал. Якщо ви бажаєте долучитись до школи, заповніть, будь ласка, відповідні анкети.

Для вчителів

Для адміністративно-господарського персоналу (набір трває до 7 квітня)

Більше інформації про проєкт на офіційній веб-сторінці школи.

А.В.