У Варшаві покарали диспетчера, який не відправив швидку допомогу до вагітної біженки
Ілюстраційне фото pxhere.com / CC0 Public Domain

У Варшаві покарали диспетчера, який не відправив швидку допомогу до вагітної біженки

Вагітній жінці з України викликали швидку, але диспетчер відмовився її надсилати та сказав їхати до травмпункту. У результаті поліція викликала швидку допомогу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Мер варшавського району Воля Кшиштоф Стшалковський подав скаргу на оператора Центру екстрених сповіщень у Варшаві. Оператор відмовився направити швидку допомогу вагітній українці, яка почувалася погано. За словами речниці воєводи, диспетчер був покараний. Ситуація, описана в листі, сталася 5 березня в залі Варшави-Західної. Черговий соціальний працівник, який допомагав новоприбулим біженцям з України, помітив, що вагітна жінка трималася за живіт і скаржилася на болі. Напередодні вона випадково пролила на живіт гарячий напій. Працівник вирішив викликати швидку, але диспетчер відмовився її надсилати та сказав їхати до травмпункту. У результаті поліція викликала швидку допомогу.

За неофіційною інформацією Польського прес-агентства (PAP) жінці в лікарні одразу зробили кесарів розтин. Мер Волі Кшиштоф Стшалковський, посилаючись на слова лікаря, сказав, що життя матері та дитини визначили 15 хвилин, і вони покинули стаціонар здоровими.

Ситуацію прокоментував мазовєцький воєвода Константи Радзивілл, який провів розслідування. Речниця воєводи повідомила, що повідомленнями займався Медичний диспетчерський центр у Варшаві, а не оператор Центру екстрених сповіщень. «5 березня приблизно о 12:44 до медичної диспетчерської надійшло повідомлення про опік живота у вагітної жінки на Західному вокзалі. Детальний аналіз показує, що інтерв’ю медичного диспетчера було неповним. Працівника, який відмовився відправити бригаду медичної допомоги, покарали згідно з Кодексом праці», – пояснила Ева Філіпович. «Тоді приблизно о 12:55 надійшло друге повідомлення в медичну диспетчерську по цій же справі. Диспетчер негайно прийняв виклик і була направлена бригада швидкої медичної допомоги», – додала речниця.

Вона наголосила, що всі сигнали щодо можливих порушень у направленні бригад швидкої медичної допомоги ретельно аналізуються.

PAP/Р.Г.