У Варшаві розпочалась XI сесія Міжпарламентської асамблеї Польщі, України та Литви
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та очільник Сенату Польщі Томаш Ґродзький PAP/Piotr Nowak

У Варшаві розпочалась XI сесія Міжпарламентської асамблеї Польщі, України та Литви

Однією з тем обговорення буде шлях України до членства в Європейському Союзі та НАТО, а також підтримка, яку можуть надати Польща і Литва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Розпочалася XI сесія Міжпарламентської асамблеї Сейму та Сенату Республіки Польща, Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки. Під час церемонії відкриття виступили очільник польського Сенату Томаш Ґродзький, голова Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен та голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Після цього учасники Асамблеї перейшли до роботи в комітетах.

Однією з тем обговорення буде шлях України до членства в Європейському Союзі та НАТО, а також підтримка, яку можуть надати в цьому плані Польща та Литва. Крім того, комітети займатимуться: розвитком інфраструктури в регіоні Центральної та Східної Європи, енергетичною безпекою, Nord Stream 2, боротьбою з дезінформацією, територіальною цілісністю України, підтримкою спільної політики щодо Росії та Білорусі.

Під час сесії очільники Сейму та Сенату Польщі проводитимуть двосторонні переговори з очільниками парламентів Литви та України. Завершиться сесія прийняттям підсумкового документа та заявами керівників парламентів.

IAR/Р.Г.