У Варшаві створено Центр локальної активності
zdjęcie ilustracyjne pxhere.com, CC0 Public Domain

У Варшаві створено Центр локальної активності

За словами директора цієї організації Кшиштофа Міколаєвського, нова інституція призначена для інтеграції біженців з місцевим населенням і для створення простору для культурного обміну. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Мовна, юридична та психологічна допомога, заняття для дітей і простір для власної активності – усе це доступно у варшавському районі Воля у Центрі локальної активності, що призначений для біженців з України. Це – Польсько-український центр «Вольська», що є частиною Вольського центру культури.

За словами директора цієї організації Кшиштофа Міколаєвського, нова інституція призначена для інтеграції біженців з місцевим населенням і для створення простору для культурного обміну. «Ми б хотіли, аби гості з України могли включитися в життя Варшави, у життя району. Це також простір для власних ідей, пропозицій для міста: що я можу зробити для найближчого сусідства. Також ми б хотіли допомогти нашим гостям з України у тому, аби вони звикли до Варшави», – сказав Кшиштоф Міколаєвський.

Заступниця директора Вольського центру культури Каміла Козловська сказала, що Польсько-український центр «Вольська» також надає біженцям дуже практичну допомогу. За її словами, у всій цій діяльності йдеться про те, аби допомогти їм знайти себе у новому місті.

У новоствореному центрі на варшавській Волі також є 20 місць для тимчасового проживання. Центр знаходиться на вул. Вольська 46/48, працює з понеділка до суботи з 9 до 17.

IAR/М.К.