У Варшаві створять тимчасову систему відведення нечистот

У Варшаві створять тимчасову систему відведення нечистот

Унаслідок аварії обох колекторів частина стічних вод потрапляє в найбільшу польську річку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У польській столиці проведено огляд місця, в якому буде створена тимчасова система відведення нечистот. У ньому взяли участь представники армії, уряду, компанії Польські води, пожежних служб та керівництва Варшави.

Цими днями сталася аварія обох колекторів, якими стічні води з лівобережної частини Варшави перекачували до комплексу очисних споруд «Чайка» на правому березі Вісли. Унаслідок цього частина нечистот потрапляє прямо в річку.

Найближчим часом планується прокласти на Віслі понтонний міст, на якому розмістять аварійний трубопровід. Фахівці зустрілися, щоб перевірити умови на річці, – сказав заступник голови Польських вод Кшиштоф Вось: «Ми говоримо про понтонний міст, побачимо, чи можна його прокласти. Якщо ні, то є інші альтернативні можливості провести замінний трубопровід. Ми дивимося, які тут сьогодні умови. Сапери кажуть, що їм треба щонайменше 70 сантиметрів глибини, щоб можна було безпечно розмістити понтонний міст, який буде навантажений під час роботи. Усе це треба порахувати».

Прокладання мосту і тимчасового трубопроводу відбуватиметься одночасно.

IAR/Н.Б.