У Варшаві судять громадянина Польщі, котрий публічно ображав українців

У Варшаві судять громадянина Польщі, котрий публічно ображав українців

Варшавська прокуратура звинувачує 67-річного пенсіонера Анджея Л. в публічних образах українців у мережі Facebook. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За даними прокуратури, протягом 2014-2019 років він публічно ображав українців, називаючи їх «бандерівцями», «сволотою» і т. д. Про це заявляє “Gazeta Wyborcza”.

— Ваша честь, що я тут роблю? Я не можу зрозуміти, чому мене викликали…, — цими словами почав свій захист пенсіонер.

«Мій профіль у Facebook схожий на паб, де я зустрічаю людей з схожими інтересами, і де ми обмінюємось думками. Під час написання дописів я використовую кнопку «поділитися», а не «поділитися публічно». Мені не прийшло в голову, що хтось за мною буде стежити. І відчуваю себе так, ніби хтось увірвався до мого приватного простору», — додав він.

Пенсіонер веде сторінку, присвячену Волинській трагедії. Чоловік заявив в суді, що «хоче захистити те, чого його вчили вдома, тобто вшанувати пам’ять жертв». Та стверджує, що його критика стосується тільки «послідовників» ідей Степана Бандери.

Вирок буде оголошено в середині березня. Прокуратура вимагає засудити розпалювача ворожнечі на один рік умовного позбавлення волі. Сам обвинувачений стверджує, що справу було відкрито «за вказівкою Києва».