У Варшаві українські діти розпочали новий навчальний рік

У Варшаві українські діти розпочали новий навчальний рік

У суботу у Міжшкільному пункті навчання української національної меншини у Варшаві близько 120 українських дітей розпочали новий навчальний рік. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Участь в офіційній церемонії взяли дирекція школи, керівництво варшавської дільниці Воля, де розташована школа, а також батьки та представники української громади, священики УГКЦ, передає кореспондент Укрінформу.

Заступниця варшавської дільниці Воля Гражина Ожеховська-Мікульська побажала дітям гарного навчального року. Вона підкреслила, що дуже добре знати своє коріння і хто та звідки походить. На її переконання, діти зможуть доцінити це, як стануть дорослими. 

Голова Об’єднання українців у Польщі (ОУП) Мірослав Скірка звернув увагу, що Міжшкільний пункт навчання діє вже 15 років і це є великою заслугою вчителів та батьків та їх налаштованості на те, щоб діти вивчали українську мову.

Священик УГКЦ отець Петро Кушка поблагословив дітей і побажав їм успішного навчання.

Під час урочистого заходу учні школи дали невеликий концерт, а випускники школи продемонстрували також техніку бойового гопака.

Фото: Юрій Банахевич