У Варшаві відкрили новий центр підтримки для біженців з України

У Варшаві відкрили новий центр підтримки для біженців з України

У Варшаві почав працювати центр порад і допомоги «Пліч-о-пліч». Тут можна отримати психологічну підтримку, консультації з легалізації та проживання в Польщі. Також при центрі діє світлиця для дітей. Всі послуги безплатні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Центр порад і допомоги для українців, що рятуючись від війни, опинились в Польщі, почав роботу у Варшаві. Організатором центру «Пліч-о-пліч» є Польський міграційний форум у співпраці з Фондом «Наш вибір» та Фондом «Dla Wolności». Пункт допомоги працює за адресою вул. Хмільна 85/87. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.

Центр «Пліч-о-пліч» надає такі види допомоги:

  • психологічна підтримка: індивідуальні консультації психолога для дорослих, молоді та дітей;
  • загальні поради з проживання та облаштування в Польщі;
  • консультації з питань легалізації: спільно з Фондом «Наш вибір» надаються консультації з легалізації перебування у Польщі, а також допомога в оформленні документів та комунікації з відповідними польськими службами;
  • спеціальні консультації та підтримка фахівців для людей з інвалідністю, жертв насилля, представників меншин;
  • світлиця для дітей: ігровий простір для дітей у віці 3-7 та 7-9 років, де можна залишити дітей під опікою викладачів. Максимальний час перебування – 4 години.

Всі послуги центру допомоги є безплатними. Відвідування вільне, без попередньої реєстрації.

Центр допомоги «Пліч-о-опліч» проводить також інформаційні зустрічі на різні теми, що стосуються облаштування в Польщі. Найближча зустріч відбудеться у вівторок 30 серпня. Тема зустрічі – «Школа в Польщі. Що варто знати, якщо Ваша дитина навчається у польській школі?». Під час події можна буде дізнатись як влаштована польська система шкільної освіти, які права та обов’язки мають школярі та їхні батьки, а також як записати дитину до школи. 

Зустріч відбудеться 30 серпня о 17:00 за адресою вул. Хмільна 58/87, 1 поверх. Вхід вільний. 

Актуальну інформацію про роботу центру можна знайти на Facebook сторінці Польського міграційного форуму.