У Варшаві відкрили оновлений консультаційний пункт для українців
Варшава Yavp.pl

У Варшаві відкрили оновлений консультаційний пункт для українців

У Варшаві з 3-го жовтня почав працювати оновлений інформаційно-консультаційний пункт для громадян з України в рамках проекту FAMI (Фонд притулку, міграції та інтеграції). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Цей пункт розташований на вулиці Новий Свят, 15/17. Години роботи: 10:00-18:00 з понеділка по п’ятницю. Раніше за цією адресою також знаходився інформаційно-дорадчий пункт для громадян України, однак тепер ним опікуватиметься нова структура, а діяльність буде розширена.

Пунктом займатимуться дві неурядові організації, які працюють для біженців – Фонд Сомалі та Фонд Лінгва Мунді. Мазовецький воєвода Костянтин Радзивілл 30 вересня підписав партнерські угоди про спільну реалізацію проєкту, що співфінансується Фондом притулку, міграції та інтеграції (FAMI) й державним бюджетом. Вартість проєкту становить понад 18,2 млн злотих, з яких співфінансування з державного бюджету складає понад 4,5 млн злотих, а внесок FAMI – понад 13,6 млн злотих.

У пункті громадянам України надаватиметься інформаційна, психологічна та правова допомога, допомога в легалізації перебування, підтримка для професійної активізації, а також у сфері ведення бізнесу та податкових питань. Також будуть проводитися адаптаційні курси та курси польської мови. Крім того, запланована низка інтеграційних та міжкультурних заходів, де іноземці зможуть презентувати свою культуру, познайомитися з іншими іноземцями або поляками й польською культурою.

Нагадаємо, у Варшаві відкрився додатковий пункт обслуговування іноземців, який приймає заяви на оформлення дозволів на тимчасове, постійне проживання у Польщі або дозвіл на перебування довгострокового резидента Євросоюзу.