У Варшаві вперше за 100 років збудували православну церкву

У Варшаві вперше за 100 років збудували православну церкву

На околиці варшавського Урсинова, на вулиці Пуловській, закінчилося будівництво першої за 100 років православної церкви — св. Софії Божественної Мудрості, відомої як Собор Святої Софії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Цієї неділі глава Польської автокефальної православної церкви освятить храм. Після освячення там регулярно відбуватимуться богослужіння.

Освячення відбудеться 20 вересня цього року о 9:30 год. Святкування відбуватиметься під головуванням Високопреосвященнішого Сави, митрополита Варшавського та всієї Польщі за сприяння єпископату PAKP.

До слова, будівельні роботи розпочались у 2005 році, і очікується, що вони триватимуть до весни 2021 року. Проте зараз заплановане освячення храму, щоб в ньому вже могли відбуватися літургії.

Храм побудований за грецьким стилем на квадратному плані розмірами 35 м на 35 м, що надає йому площу 1225 кв м. Висота головного купола — 22 м. На західній стороні розташована дзвіниця з дев’ятьма дзвонами. Автор проекту церкви — Анджей Марковський, який помер у 2019 році.