У Варшаві затримали українця та білоруса, які виманювали в людей гроші через інтернет (фото)

У Варшаві затримали українця та білоруса, які виманювали в людей гроші через інтернет (фото)

Поліцейські з Середмістя затримали двох людей, яких підозрюють у шахрайстві та крадіжках. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Затримані виявились громадянами Білорусі та України. Збитки, спричинені їхньою діяльністю, оцінюють у понад 6700 злотих. Суд вже вирішив тимчасово заарештувати чоловіків на три місяці.

Все почалося з фальшивого посилання, яке зловмисники надіслали своїй жертві. Лінк перенаправив жінку на веб-сайт одного з популярних аукціонних порталів, тим самим вводячи її в оману щодо справжності угоди.

Коли жінка натиснула на отримане посилання, це дало зловмисникам доступ до всіх додатків, які жертва встановила на своєму телефоні, включаючи і банківський рахунок.

Зібрані на сьогодні докази чітко вказують на те, що затримані діяли спільно та за домовленістю з іншими, досі невизначеними особами, які через Інтернет заходили на чужі банківські рахунки та знімали з них кошти, — повідомляють столичні правоохоронці.

Чоловіки вже заслухали звинувачення, а на прохання поліцейських суд вирішив тимчасово заарештувати затриманих на три місяці. Їм загрожує покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.