У Вроцлаві назвуть парк на честь загиблого мера Гданська

У Вроцлаві назвуть парк на честь загиблого мера Гданська

Позавчора в місті було посаджено дерево — на знак вшанування пам’яті колишнього президента Гданська Павла Адамовича. І це — ще не кінець проекту, присвяченого вшануванню пам’яті колишнього мера. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

“Ми повинні дбати про його досягнення і внесок у розвиток демократії”, — підкреслив під час церемонії мер Вроцлава Яцек Сутрик. Місцева влада, радники, громадські активісти та мешканці Вроцлава у сквері на вулиці Поморській посадили у вівторок дерево, присвячене трагічно померлому президентові Гданську Павлу Адамовичу.

Поряд з деревом з’явилася табличка з цитатою від колишнього мера Гданська: «Різноманітність — це багатство, а не проблема. Тільки під час зустрічі з кимось іншим, з кимось чужим, ми можемо розбагатіти: тільки зустріч з іншою культурою, з відмінностями, робить нас багатшими».

Вроцлав також вшанує Павла Адамовича, назвавши на його честь парк, що на вул. Поморській. Це було вирішено під час березневої сесії міських радників, які погодились з проханням від мешканців міста. Наразі процедура обов’язкових консультацій з жителями проекту триває, тож невдовзі сквер вдасться перейменувати.