У Вроцлаві побили протестувальників і застосували перцевий газ (відео)

У Вроцлаві побили протестувальників і застосували перцевий газ (відео)

В мережу потрапили матеріали, на яких видно, як група чоловіків у масках протистоять учасникам Жіночого страйку. Один із учасників контрдемонстрації штовхає журналіста, який падає на дорогу. Подібні ситуації були і в інших частинах Вроцлава. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На відео видно групу чоловіків у масках, які спочатку вимагають, щоб одна з жінок не фіксувала інцидент, а потім інший чоловік так сильно штовхає іншу, що вона падає на землю. Обидві постраждалі є вроцлавськими журналістами “Gazeta Wyborcza”.

На іншому відео видно, що напад на протестуючих також відбувся на вулиці Вишинського. Учасниці Жіночого страйку почали звертатися за допомогою до поліції.

Учасники протестів, які відбулись у середу, 28 жовтня, повідомляють, що все частіше стикаються з актами агресії на вулицях Вроцлава. З вікон у машини водіїв, які встановили блокпост, в мітингувальників летіли яйця та помідори. Увечері протестуючі повідомляли про напади груп чоловіків у чорних спортивних костюмах.

Схожі ситуації відбулись і в районі Головного залізничного вокзалу, неподалік Академії образотворчих мистецтв на Траугутта та в самому центрі Вроцлава. Федерація анархістів повідомила, що в районі пл. Івана Павла ІІ, на одного з протестуючих напали з ножем.

Даріуш Райський з прес-служби штабу муніципальної поліції у Вроцлаві повідомив, що поліція проводить дії у зв’язку з нападами на протестуючих, які відбулися під час демонстрацій у середу в столиці Нижньої Сілезії.

Райський зазначив, що під час демонстрацій у середу поліція нікого не заарештувала. Він додав, що у поліції є записи, в яких зафіксовано випадки, пов’язані з нападами на протестуючих. “Але ми також просимо вас надати нам такі записи”, — наголосив він.