У Вроцлаві поліція з водометами та сльозогінним газом розігнала Марш Незалежності (фото та відео)

У Вроцлаві поліція з водометами та сльозогінним газом розігнала Марш Незалежності (фото та відео)

Марш Незалежності  у Вроцлаві закінчився сутичками з поліцією. Учасники почали кидати петарди та порожні пляшки у правоохоронців, а ті в свою чергу застосували сльозогінний газ, та водомети. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Маніфестація почалась о 19:00 на острові Слодовий. Організатори виступали з імпровізованої сцени. Кілька разів звучали антисемітські гасла, після чого працівники мерії робили їм зауваження, та наголошували на неприпустимості такої поведінки. Але це все супроводжувалось вигуками «Провокація». Після того, як колона вирушила, на вулиці Дубоіс (Dubois) маніфестанти почали запалювати фаєри, та продовжували вигукувати гасла.

Біля 19:25 влада міста оголосила про заборону проведення маршу, так як організатори продовжували ігнорувати представників мерії, та продовжували «розпалювати ненависть та використовувати піротехнічні засоби», повідомив Бартош Цьонжинські, уповноважений мера з питань толеранції.

Після того, як поліція оголосила про це демонстрантам, в їх бік полетіли петарди, порожні пляшки. Одному з правоохоронців пляшка потрапила в обличчя. Його колеги вивели пораненного з закривавленим обличчям. Організатори продовжували підбурювати натовп кричачи, що їх «Не затримають», а в цей час поліція щитами почала тримати оборону.

Спочатку поліція почала застосовувати сльозогінний газ, а хвилин за 15, на вулиці з’явилося кілька водометів. Після чергового попередження, поліція застосувала водні гармати.

Сутички тривали до 20 хвилин. Кількох найбільш активних маніфестантів правоохоронці затримали, поваливши їх спершу на землю, а потім силою відтягнули до «радіовозів».

Коли натовп почав розходитися, медики почали надавати кільком людям першу допомогу.

На мосту Поморському кілька маніфестантів вирішили затриматися і провести «контратаку». Але поліція швидко оточила їх з двох сторін, та запропонувала розійтись. Викрикуючи різні гасла, люди все ж таки обрали прислухатися до рекомендації правоохоронців, і почали поволі покидати міст. Тим не менш, одного агресивного чолов’ягу затримали.

Варто зауважити, що на самій маніфестації було досить багато дітей, різного віку. А один з учасників Маршу з дитиною, яка сиділа у нього на шиї, відмовився покинути захід. При чому він знаходився фактично на лінії зіткнення,а перед застосуванням водометів, поліція особисто просила його піти.

За словами прес-секретаря воєводської поліції Кшиштофа Запороського, після того як в поліцейських полетіли петарди та пляшки було прийнято рішення застосувати превентивні засоби. Після чого поліція продовжила встановлювати правопорядок у місті. Станом на 21:30 ситуація була опанована. Інформація про кількість затриманих , або постраждалих уточнюється.

Опубліковано inpoland.net.pl – Infoportal Wroclawia – новости, афиша, работа Вроцлав Понеділок, 11 листопада 2019 р.

 

 

 

 

 

 

Фото: Jan Prokhor

Wrocław. Marsz Niepodległości 2019.

Опубліковано inpoland.net.pl – Infoportal Wroclawia – новости, афиша, работа Вроцлав Понеділок, 11 листопада 2019 р.