У Вроцлаві розбудовують мережу велодоріжок

У Вроцлаві розбудовують мережу велодоріжок

Місто розпочало розвивати мережу велосипедних маршрутів поблизу Головного залізничного вокзалу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Місцеві урядники обрали цього місяця підрядника з реконструкції частини вулиці Пілсудського Нова інвестиція обійдеться місту в чималу суму — понад 2 мільйони злотих. Цього року заплановано завершити розбудовувати наступні вулиці: Дворцова, Подвалє, Комуни Парискєй і Красінського.

“Вроцлавські інвестиції” 20 березня оголосили в рамках проекту «запроектуй і збудуй» тендер на реконструкцію вулиць: Dworcowa, Podwale, Komuny Paryskiej та Krasińskiego для того, щоб виділити і розділити велосипедні маршрути. Компанії-виконавці мали можливість складати свої заявки до 4 квітня. Вибір підрядника здійснюватиметься на наступних засадах: 60% — ціни, 20% — гарантійний строк і 20% — продовження гарантійного строку. Роботи триватимуть шість місяців з моменту підписання контракту.

Реалізація проекту забезпечить зв’язок головного вокзалу Вроцлава, який є найважливішим пунктом в регіоні, з мережею велосипедних маршрутів Вроцлава. Крім того, створення велосипедних маршрутів на вул. Стаховій та Пероновій також дозволить об’єднати один з найважливіших велосипедних маршрутів по осі північ-південь, тобто маршрут Kołłątaja — Borowska / Ślężna.

Нові велодоріжки будуть використовуватися переважно людьми, що їдуть до поїзда на велосипеді, але ними скористаються також проїжджаючі велосипедисти та місцеві жителі, які отримають безпечні та комфортні велосипедні маршрути.