У Вроцлаві створили Інститут прав мігрантів

У Вроцлаві створили Інститут прав мігрантів

Почесне консульством України у Вроцлаві та Фундація Україна відкрили Інститут прав мігрантів. Консультаційна та просвітницька діяльність нової установи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За інформацією генерального консульства України в Кракові.

До Міжнародного дня прав людини, 10 грудня 2020 р., ГК України разом з Фундацією Україна відкрили Інститут прав мігрантів. Нова організація комплексно займатиметься питаннями мігрантів.

Інститут хоче допомогти мігрантам відчути себе частиною суспільства. Також організатори хочуть, щоб польські громадяни теж сприймали українців як частину суспільства. Плануються різноманітні освітні програми. А також допомога у громадських ініціативах.

«Інститут прав мігрантів прагне, аби іноземці розглядалися державою як одна з суспільних груп, що має свої права та інтереси», – каже Бартоломей Потоцький, керівник інституту.

Установа займатиметься консультаційною діяльністю. Крім легалізації та працевлаштування можлива інформаційна допомога у навчанні, громадських правах, підприємницькій діяльності, податках. А ще питаннях прописки, оренди житла чи одруження. І багатьох інших.

Інститут також налагоджуватиме між-секторну співпрацю як між іноземцями, так і усіма зацікавленими.

Одним з першочергових завдань є розробка правових змін для прискорення видачі дозволів на перебування.

Ще планують скласти польсько-українсько-англійський словник юридичних термінів для покращення розуміння співпраці між мігрантами, урядовцями тощо.

IPM створений на осногві Українського центру культури та розвитку, який працює у Вроцлаві останні 3 роки на вул. Руська 46А/201.

У Вроцлаві, за неофіційними даними, більше 100 тисяч українців.

Інститут у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/IPM.Instutut.Praw.Migrantow,

https://www.instagram.com/ipm_wroclaw/,

https://twitter.com/Instytutipm,

https://www.youtube.com/channel/UCS9Afcq5gYybQwMTOvfeGXg?view_as=subscriber.

Фото: Консул України у Кракові Максим Музичко / krakow.mfa.gov.ua.