У Вроцлаві відбудеться демонстрація проти фашизму та расизму
https://previews.123rf.com/images/stuartphoto/stuartphoto1509/stuartphoto150901089/45130650-stop-racism-indicating-warning-sign-and-prohibited-Stock-Photo.jpg

У Вроцлаві відбудеться демонстрація проти фашизму та расизму

Цього місяця вулицями Вроцлава пройде демонстрація проти фашизму та расизму. Усі охочі матимуть змогу публічно виразити свою позицію. Не забудьте прихопити на акцію транспарант з відповідним лозунгом! Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на інформаційний портал “In Poland”.

В цю суботу (17 березня 2018 р.) вроцлавські активісти організовують антифашистський та антирасистський марш у поєднанні з демонстрацією. Марш пройде від площі Івана Павла II до площі Ринок. Початок маршу: 13:00.

Демонстрацію під лозунгом «Досить расизму та фашизму» (“Dość rasizmu i faszyzmu”), організовує Razem Wrocław спільно з KOD Dolnośląskie Wrocław, а також організації “Вроцлав запрошує біженців” (Wrocław Wita Uchodźców) асоціація партії Зелених Вроцлава, Strajkiem Kobiet, Inicjatywą Polską Wrocław. Організатори запрошують усіх охочих жителів долучитися до ходи. О 13:00 колона рушить з пл. Івана Павла ІІ (збір біля фонтану), звідки учасники ходи пройдуть на вроцлавську площу Ринок.

У наступну середу, 21 березня, припадає Всесвітній день по боротьбі з расовою дискримінацією, заснований ООН в 1966 році. Цього дня в 1960 року офіцери апартеїду в Південній Африці відкрили вогонь по мітингуючих, убивши, в сумі, 69 осіб. З огляду на те, що ця дата цього року випадає в середині тижня, організатори вирішили маршувати в попередню суботу.

Протягом багатьох років в європейських містах відбуваються антирасистські демонстрації. Так буде і  в цьому році. Будуть протестувати, зокрема, в Амстердамі, Барселоні, Берліні, Відню, Глазго, Дубліні, Цюриху, Стамбулі, Копенгагені, Нікосії, Лондоні, Парижі, Празі, Мельбурні, Варшаві та ряді інших польських міст.

Джерело: Міська рада Вроцлава