У Вроцлаві відбулися меморіальні заходи до 80-річчя Другої світової війни

У Вроцлаві відбулися меморіальні заходи до 80-річчя Другої світової війни

О 4:45 офіційне святкування 80-ї річниці Другої світової війни було організовано воєводою Нижньої Сілезії Павелом Греняком та командиром Вроцлавського гарнізону Даруішем Кшивдзінським. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

О 4:45 офіційне святкування 80-ї річниці Другої світової війни було організовано воєводою Нижньої Сілезії Павелом Греняком та командиром Вроцлавського гарнізону Даруішем Кшивдзінським, — повідомляє duw.pl.

 

Вінок пам’яті

Час урочистостей не випадковий: на світанку, о 4:45, 1 вересня 1939 року, німецький крейсер «Шлезвіг-Гольштейн» відкрив вогонь по невеликій польській базі Вестерплатте поблизу тодішнього «вільного міста» Ґданська. Одночасно з початком обстрілу Вестерплатте війська Вермахту перетнули польський кордон та розпочали наступ.

Шана полеглим

Урочистості розпочалися з вшанування пам’яті численною громадою очільників Вроцлава, військових, містян. Учасники поклали вінки , квіти до Пам’ятника Солдатам Війська Польського та запалили свічки на могилах.

Після обрядів на кладовищі учасники взяли участь у святій Месі у костелі св. Єлизавети, яку очолив архієпископ Юзеф Купний.
Фото: www.duw.pl.