У Вроцлаві відбувся перший політ електричного літака (відео)

У Вроцлаві відбувся перший політ електричного літака (відео)

8 червня у Вроцлаві вперше в Польщі вилетів в повітря електричний літак. За кілька днів його тестуватимуть також і в столиці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Це — другий такий рейс в Європі після Фінляндії, — повідомили в прес-службі компанії Fortum, організатора польоту.

Протягом наступних чотирьох днів компанія Pipistrel Alpha Electro планує продовжити маршрут від столиці Нижньої Сілезії до Варшави, відвідавши верхню Сілезію та Ченстохову. Таким чином, Fortum хоче зібрати необхідний досвід і знання про зарядку акумуляторів, що працюють в таких машинах.

На відміну від польоту, проведеного Fortum в Гельсінкі, політ літака у Польщі буде набагато довшим. Компанія сподівається, що завдяки цьому зможе зібрати більше даних і спостережень, які в майбутньому будуть використані для розробки мережі зарядних пристроїв, призначених для такого типу машин.

Pipistrel Alpha Electro є першим у світі масовим ультралегким літаком з електроприводом. Літак з двома людьми, що піднялася до неба, оснащений електродвигуном, потужністю 60 кВт. Крейсерська швидкість — 157 км / год. Акумулятор потужністю 21 кВт / год здатний забезпечити його енергією на 55-хвилинний політ — з півгодинним запасом батареї. Зарядка зарядним пристроєм потужністю 20 кВт займає одну годину.