У Вроцлаві відкрили безкоштовні курси польської для українців

У Вроцлаві відкрили безкоштовні курси польської для українців

«Polski na luzie», або безкоштовні уроки польської мови для іноземців — у приємній атмосфері вроцлав’янки проводять мовні заняття для всіх охочих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Мешканки Вроцлава навчають іноземців польської мови. Заняття відбуваються раз на тиждень. — Ми запрошуємо всіх, незалежно від походження, національності, поглядів, — запрошує на курс авторка проекту, Моніка Судер.

Все почалося із зустрічі, організованої Нижньосілезьким конгресом жінок, на яку були запрошені жителі Вроцлава: польки та українки. Дівчата хотіли знати очікування, проблеми та амбіції українських колег. Так народилася група у мережі Фейсбук: “Wrocławianki. Polki i Ukrainki.”

Під час другої зустрічі Моніка Судер запропонувала організувати курси польської мови для українок. Ось так і була створена група у Facebook — “Polski na luzie”. Чому така назва? Тому, що це не типові уроки.

— Ми читаємо газети, розігруємо сценки, робимо прес-конференції, а нещодавно відбувся конкурс, де можна було виграти дві книги. Тож запрошуємо всіх! Ми відкриті для всіх бажаючих. І для вчителів, які хотіли б нам допомогти — також додає вона.

Зараз уроки проводяться у Вроцлавському центрі соціального розвитку (WCRS) щонеділі: о 17.00 основна група початківців, а о 18.30 — для тих, хто вже має певні мовні навички. В основному це — українці, але не тільки. Наприклад, на лекції приходить юнак, родом з Лівану.

Дорота Фелікс, директор Вроцлавського центру соціального розвитку, надала кімнату для занять у у Вроцлавському центрі соціального розвитку (WCRS), що на pl. Dominikańskim.

Заняття відбуваються тут:
Wrocławskie Centrum Rozwoju Społecznego
plac Dominikański 6, 50-159 Wrocław, Польща