У Вроцлаві восени відбудеться протест лікарів

У Вроцлаві восени відбудеться протест лікарів

Лікарі-резиденти відновлять протест, який вони розпочали на початку жовтня 2017 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У жовтні вони приєднаються до кампанії «Здорова робота», а це може спричинити труднощі для доступу пацієнтів до медичних послуг, — повідомляє www.tuwroclaw.com

Нижньосілезька медична палата приєднується до протесту лікарів-резидентів, відновлених після перерви. Резиденти — це лікарі, які ще не є фахівцями. Вони після закінчення медичного вузу та складання іспитів мають повне право на практику, але не мають конкретної спеціальності.

У жовтні вони приєднаються до кампанії «Здорова робота», в рамках якої лікарі-резиденти вимагатимуть скорочення часу на тиждень до 48 годин. Об’єднання резидентів, Польська національна профспілка лікарів та Вища медична палата вважають, що охороні здоров’я самих медиків не приділено достатньо уваги, оскільки виснажені лікарі не завжди здатні виконувати свою роботу на високому рівні.

На жаль, існує ризик, що протести лікарів спричинить труднощі для доступу пацієнтів до послуг та довші очікування у черзі. Найближчими днями відбудеться докладне обговорення проблеми з громадськістю.